sâmbătă, 21 aprilie 2012

Bridesmaids - Guest-Post de Ana-Anibas

         Anibas este blogul personal al unei boboace, a facultății de artă, care ne împărtășește, într-un mod comic, experiențe din viața unui artist în devenire, dar și păreri personale despre cărți, muzică, artă ș.a. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la blogul ei, este sinceritatea pe care o regăsesc în fiecare articol și cum nu am găsit prea multe articole despre filme am rugat-o să-mi onoreze blogul cu o recenzie de film, în stilul ei caracteristic. Sper să vă placă la fel de mult cum mi-a plăcut și mie.



          Bridesmaids
An: 2011
Regie: Paul Feig
Scenariu: Annie Mumolo, Kristen Wiig
Distributie:  Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Rose Byrne
           Bridesmaids e un film pe care l-am vazut intr-o dupa-amiaza de duminica foarte vantoasa, in compania unei prietene; pentru ca e genul de film care trebuie vazut in compania unei prietene. Insa sa nu ne lasam inselati de aparente. Da, e vorba despre domnisoare de onoare, bridezilla and stuff, marea dragoste care e fix dupa colt, insa nu asta mi-a placut la film.
          Filmul ne-o arata pe Annie, o femeie singura de 30 si ceva de ani, care are aventuri de-o noaptea si speranta ca aceste aventuri sa se transforme in ceva mai mult. Pe langa asta, ea este bucatar si detinea candva o patiserie/brutarie care a dat faliment ( ceea ce am observant in ultimele zeci de filme scoase de Hollywood, protagonista gateste si eventual detine un restaurant sau doreste sa deschida unul; rasturnare de situatie, daca te gandesti ca acum 10 ani, toate femeile din filme erau cumva femela alfa a societatii).
Lillian, cea mai buna prietena a lui Annie se logodeste cu iubitul ei Doug si o roaga pe cea din urma sa-i fie domnisoara de onoare, iar ca domnisoare de onoare secundare le alege pe Becca, colega de servici a lui Lillian, verisoara sa Rita, Megan ,sora lui Doug si Helen, frumoasa si bogata  sotie a sefului lui Doug. Bineinteles ca Annie si Helen devin rivale, pentru ca lui Annie i se pare ca Lillian incepe sa inlocuiasca prietenia ei cu cea a lui Helen, iar Helen  e cumva geloasa pe legatura atat de puternica dintre cele doua femei. Nimic nou.
         Distractia si farmecul filmului incep din secunda in care domnisoarele de onoare si mireasa incep sa faca planurile pentru ziua cea mare: de la toxi-infectia alimentara care incepe sa se manifeste fix la cel mai luxos magazine de rochii, de la calatoria cu avionul spre Las Vegas, unde Annie, speriata de zborul cu avionul, ia sedative si ceva whisky, la incercarile ei disperate de a atrage atentia unui politist afectuos, intr-un mod usor ilegal.
        Toate lamentarile si complexele,tot declinul si negativismul din viata lui Annie e compensate de interventiile directe si pline de umor ale lui Megan, jucata de Melissa McCarthy, pe care cu totii o stim din rolul scumpei de Sookie din Gilmore Girl. Pentru mine, rolul ei chiar a fost o surpriza, deoarece cunoscand-o doar din serial, ma gandem ca in film va avea un rol asemanator cu cel al lui Sookie. Insa tot comportamentul ei nonconformist si pasiunea pentru Fight Club, o face  pe Megan sa fie exact elemental care o trezeste la realitate pe Annie.
       Finalul il stim cu totii (avand in vedere ca filmul a aparut de un an); cumva fiecare domnisoara de onoare isi gaseste o rezolvare pentru propria criza, nunta va fi nunta, iar Annie isi gaseste si ea fericirea.
       Bridesmaids a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai original scenariu si pentru cea mai buna actrita in rol secundar; nu a luat premiu, insa e o comedie care merita vizionata pentru fazele  pe atat de stupide, pe atat de plauzibile.

        P.S.: Multumesc proprietarei acestui blog pentru invitatie oferita de a scrie o regenzie de film. Nu sunt a movie wiz dar de obicei apreciez un film dupa capacitatea lui de a-mi transmite o anumite stare sau un anumit mesaj, nu neaparat dupa genialitatea regizorului sau a actorului.

2 comentarii:

  1. Frumos :) guest-posting :)

    Rog autorul acestui blog sa ma contacteze in vederea unei colaborari , guest-posting si nu numai :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Anibas pentru recenzie. Desi e un film cu prea multe doamne cu fite mi-a placut. Se comporta deseori ca niste adolescente si de acolo sare si umorul. Bridesmaides chiar a fost o comedie (in)decenta.

    RăspundețiȘtergere