miercuri, 14 decembrie 2011

Somewhere

An: 2010
Regie: Sofia Coppola
Scenariu: Sofia Coppola
Distribuție: Stephen Dorff
                 Elle Fanning
    Faptul că Sofia Coppola a câștigat Leul de Aur cu filmul „Somewhere” a stârnit multe discuții și controverse și acum îmi dau seama de ce. „Somewhere” ar fi fost un film bun, dacă ar fi fost scurt-metraj, pentru că, chiar dacă are 1 oră și 30 min, este prea lung pentru ceea ce vrea Sofia să spun. Același lucru ar fi putut fi spus în 30 de minute și ar fi fost mult mai bine. 
   Sofia Coppola încercă să facă altceva și sfârșește prin a nu face nimic. Nu am nimic împotrivă cu filmele realizate într-un mod lent, au fost filme realizate astfel care mi-au plăcut, dar acesta este prea lent, nu reușește să ne spună nimic, sau mai bine zis nu ne spune nimic nou. „Somewhere” spune poveste unui actor celebru, Johnny, care duce o viață plină de excese, petreceri, femei, băutura, dar după ce petrece mai mult timp cu fiica sa, Cleo, începe să se simtă dezgustat de modul lui de viață.
  Nu pot să spun că mi-a displăcut în totalitate filmul, pentru că sunt și momente bune, iar personajele sunt bine conturate și bine interpretate, Elle Fanning fiind o tânără actriță promițătoare, dar cu siguranță nu este filmul care merita Leul de Aur. 
  Probabil Sofia Coppola s-a simțit copleșită de succesul Lost in Traslation, care a câștigat și un Oscar pentru scenariu, și s-a străduit prea mult pentru acel „altceva”, ca în final să reiese un film oarecum clișeic și mult prea lung și prea lent pentru subiectul abordat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu