sâmbătă, 11 iunie 2011

Land Art

            O miscare artistica ce se practica de foarte mult timp atat in afara, cat si in Romania (chiar daca mai putin si nu este la fel de populara)
      Land Art  a inceput la sfarsitul anilor 60'- inceputul anilor 70'  in SUA si reprezinta o forma de arta ce se creeaza in natura, natura devenind opera de arta in sine. Se exclud total materialele de lucru ale artei traditionale, artistul lucrand doar in natura, doar cu natura. Land Art este înainte de toate expresia unei încercări de simbioza între natură și om și problema locului lui în univers. O sa renunt la detalii de istorie pentru ca imaginile fac, cat o mie de cuvinte si o sa prezint lucrarile unor artisit remarcabili.
    Andy Goldsworthy - Scotia




 Andrew Rogers (Australia) - proiectul sau “Rhythms of Life” este cel mai mare proiect de Land Art din lume. Au fost create 47 de sculpturi pe o perioada de 13 ani, implicand 6.700 de oameni din 13 ţări, de pe cinci continente.



 Christo - incepe cu impachetari ale unor cladiri, mai tarziu impachetand 2 km de plaja stancoasa din Australia si insulele din Florida.








       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu